A BenQ új tevékenységet indít

A BenQ új tevékenységet indít

A BenQ Corporation örömmel jelenti be, hogy a mai naptól új tevékenységet indít el annak köszönhetően, hogy sikeresen befejezte a márkázott és a gyártási folyamatok különválasztási folyamatát. A BenQ, amely a szétválás után márkázott vállalattá vált, továbbra is a BenQ márkanév alatt értékesíti és vezeti be a piacra a termékeit.

A BenQ székhelye Taipeiben, Tajvanban marad. A vállalat 3,62 milliárd új tajvani dollár befizetett alaptőkével rendelkezik, bevétele 2009-ben várhatóan meghaladja a 100 milliárd új tajvani dollárt. A kezdeti szakaszban a BenQ 100%-os tulajdonjoga a Qisda Corporation-é lesz. Majd a Qisda fokozatosan csökkenti részvénytulajdonát a BenQ vállalatból, míg a BenQ opciókat tár fel a stratégiai partnerek és a befektetők részére.

A nagyvállalatból újonnan kivált BenQ vállalkozás független igazgatótanáccsal és vezetőségi csapattal fog rendelkezni. Mr. K.Y. Lee lesz az elnök, Mr. Jerry Wang lesz az alelnök és Mr. Conway Lee lesz az elnök és vezérigazgató. A vezetőség további tagjai: Peter Chen, a Technológiai Termékközpont Vezérigazgatója, Adrian Chang, a BenQ Asia Pacific elnöke, Michael Tseng, a BenQ China elnöke, és Hank Horng, a BenQ Taiwan vezérigazgatója.

“A BenQ több mint 5 évvel ezelőtti megalakulása óta, egy olyan márkát alakítottunk ki, amelyet minden vásárló egy kellemes és trendi hi-tech elektronikai márkának tart” – mondta K.Y. Lee, a BenQ Corporation elnöke. “Előretekintve az új, összpontosított struktúra révén márkánk gyorsabb és erősebb növekedését várjuk el. Erősen hiszek abban, hogy választott vezetőségünk új távlatokat nyit meg számunkra.”

“Az új BenQ rugalmas struktúrájú, gyorsan cselekvő és nagy mértékben vásárló- és piacvezérelt” - mondta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke és vezérigazgatója. „Olyan fejlett technológia kifejlesztésére összpontosítunk, amely irányt szab a termékek következő generációjának és ezalatt jól hasznosítja a külső forrásokat is, annak érdekében hogy jobb életstílust megvalósító termékeket hozzon létre vásárlói részére.

A több mint 40 nemzetiségű és összesen több mint 2000 szakértővel és világszerte 28 országban kirendeltséggel rendelkező BenQ továbbra is folytatja azon termékeinek piaci értékesítését amelyek hozzájárulnak a vállalat Bringing Enjoyment and Quality to Life (Élvezetet és minőséget vinni az életbe) mottóval kifejezett küldetéséhez.

A BenQ termékei 100 országban kaphatók, termékportfóliója felöleli a digitális projektorokat, az LCD-monitorokat, az LCD TV-ket, digitális fényképezőgépeket, mobiltelefonokat, laptop számítógépeket, tárolóeszközöket, adathordozókat és a humán interfész eszközöket például az egeret és a billentyűzetet.